متن سخنان جناب آقای دکتر شهیدزاده رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل محترم بانک در آیین تکریم و معارفه رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی

متن سخنان جناب آقای دکتر شهیدزاده رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل محترم بانک در آیین تکریم و معارفه رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی

السلام علیک یا ابا عبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک،السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین وعلی اصحاب الحسین.
هر کس به زبانی صفت حمد تو گوید
بلبل به غزل خوانی و قمری به ترانه
با سلام و صلوات به رسول گرامی اسلام و خاندان مطهر ایشان، درود به روان پاک امام راحل و شهدای ایران اسلامی، عرض سلام و ادب و خیر مقدم دارم به محضر سروران ارجمند، وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی، وزیر محترم جهادکشاورزی، رئیس محترم بانک مرکزی، مدیران محترم حوزه‌های اقتصاد، کشاورزی و شبکه بانکی کشور و با تشکر از تلاش های مجدانه جناب آقای دکتر طالبی در طول مدت تصدی ایشان در بانک کشاورزی.
حضور در جمع اعضای خانواده، حس خوشایندی است و به یقین، این «حس دلپذیر» برای کسی که پس از سال‌ها به این کانون گرم بازگشته‌است، غیر قابل توصیف است.برای اینجانب که پس از قریب به یک دهه دوری از خانه‌ام (بانک کشاورزی) توفیق حضور مجدد را یافته‌ام، دیدار همکاران و دوستان جدید و قدیم، ارزشی فراوان دارد.
سروران ارجمند؛ هر آدمی در قبال جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کند، مسوولیتی دارد و کیفیت انجام این ماموریت، یکی از مهم‌ترین و سخت‌ترین پرسش‌هایی است که در هنگام بررسی کارنامه اعمال انسان، مورد سوال قرار می‌گیرد. گواه این گزاره، آیه شریفه سی و چهارم از سوره مبارکه اسرا است که خدا در آن صریحا می فرماید «وَأَوْفُواْ بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ کَانَ مَسْؤُولاً» و به درستی که باید به عهد و پیمان وفا کرد؛ چرا که در روز جزا از عهد و پیمان و عمل به آن سوال خواهد شد.صد البته که ردای گران «مسوولیت» را ارزش و ثمنی است که سنجش آن تنها با کارنامه مدیریتی قابل محک است. از این رو، انجام مسوولیت‌ها و ماموریت‌های اینجانب که مهم‌ترین آنها اجرای منویات بانکداری اسلامی، حمایت از توسعه صنعت کشاورزی، کاشت بذر امید در میان همکاران عزیز و دلسوزم در خانواده بزرگ بانک کشاورزی و البته ایفای نقش در اعتلا و بهبود وضعیت اقتصادی کشور است، از این لحظه در دستور کار قرار خواهد گرفت. 
همکاران گرامی و یاران دیرین و امروز؛ بانک‌ها در عرصه کنونی اقتصاد جهان، جایگاهی بسیار مهم یافته‌اند و هم‌سان با پیشرفت جوامع بشری، توسعه و نیز تغییرات سبک زندگی، این جایگاه و این نقش، بیش از قبل ارزش یافته‌است. ما باید پیش از هر چیز، به اهمیت فعالیت خود در پیشرفت اقتصادی و اجتماعی جامعه واقف باشیم و بدانیم که کسب و کار ما، افزون بر رفع نیازهای معاش شخصی و خانوادگی، مولفه‌ای موثر در مختصات تعالی اقتصادی کشور است. از این رو، انتظاری که از کارکنان ساعی خانواده بزرگ کشاورزی اعم از بانک کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی می‌رود، این است که کوشاتر و با انگیزه‌تر از قبل در صدد انجام مسوولیت‌های خود باشند و بدانند که ماموریت‌های بزرگ به سرانجام نخواهد رسید مگر با عزم جمعی و تلاش گروهی در مسیری که ایمان به هدف آن، فصل مشترک همه اعضای تیم باشد. 
از سویی دیگر باید در نظر داشته باشیم که بانک‌ها افزون بر وظایف اقتصادی، وظایف فرهنگی فراوانی بر عهده دارند که یکی از مهم‌ترین آنها «تکریم مراجعان و مشتری‌مداری» است و در اهمیت آن همین بس که «کرامت انسان‌ها و مکارم اخلاقی» واژه‌هایی است که در ذات اسلام و دلیل نبوت حضرت خاتم النبیین(ص) نیز بدان اشاره شده‌است. شاهد هستیم که در سنوات اخیر، این مهم برای مردم به خوبی جا افتاده‌است که بانک‌ها تنها خزانه انباشت پول‌هایشان نیست و خدماتی نظیر سرمایه‌گذاری، قرض الحسنه، امور ارزی، نقل و انتقال وجه، امور الکترونیکی و اینترنتی، دیگر به مانند یکی دو دهه قبل برای مشتریان و مراجعان واژه‌های غریبی نیستند. از این رو در این عرصه و فضا لازم است که با برنامه‌ریزی مناسب و هدفمند، برای خدمت‌رسانی بهتر به مردم عزیزمان که الحق شایسته بهترین‌ها هستند، برای تزریق اعتماد و اطمینان خاطر به جامعه روستاییان شریف که سرمایه‌های اقتصادی جامعه هستند و برای پیشرفت و اعتلای اقتصادی کشور، تلاشی فکورانه و مبتنی بر برنامه و استراتژی داشته باشیم. 
حضار محترم؛ بانک کشاورزی که همواره در حوزه ارائه خدمات نوین بانکی و تسهیل امکان بهره‌مندی از این خدمات، در زمره سرآمدان شبکه بانکی کشور بوده، زین پس نیز با اتکال به خداوند متعال، با بهره‌گیری از الگوهای نوین مدیریتی و در سایه ارج نهادن به تجارب ارزشمند صاحب‌نظران، قصد آن دارد که در ایفای نقش شایسته در نظام بانکی و اقتصادی کشور کوشا باشد و تحت نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی، به فعالیت در طریق موفقیت ادامه دهد. در این مسیر، بهره‌گیری از نظرات ارزشمند ناقدان، صاحب‌نظران و اندیشمندان و دانشگاهیان را یک سرمایه ذی‌قیمت می‌دانیم و دست مودت را از همین حالا به سمت تک‌تکشان دراز می‌کنیم و به یقین در طی این مسیر خطیر، مستظهر به دانش و توان نیروی انسانی فعال در خانواده بزرگ بانک کشاورزی خواهیم بود. 

بخش های مختلف عملکردی امور بانکی در بانک کشاورزی
• امور کشاورزی و اقتصاد روستایی 
• امور بانکداری اسلامی و عقود 
• امور بانکداری نوین و بانکداری الکترونیک 
• ارتقای سیستم ها و روش ها 
• جایگاه بانک کشاورزی در نظام بانکی کشور 
• امور منابع انسانی 
• امور بانکداری بین الملل 
• امور مشتریان 
• تامین مالی پایدار برای بخش کشاورزی 
• افزایش درآمد غیر مشاع 
• تقویت انضباط .سلامت و شفافیت مالی و اداری 
• مشارکت فعال و موثر در سیاستگذاری و قانونگذاری 
• توسعه هدفمند سرمایه انسانی 
• افزایش توان تولید ثروت به منظور تامین منابع بخش تولید 
چشم انداز:
• بانک کشاورزی تسهیل کننده جریان منابع مالی داخلی و خارجی به بخش کشاورزی با استفاده از نهادسازی و شناسایی نیازها و فرصت های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی است.
هدف کلان: 
• تامین منابع، سرمایه گذاری، ایجاد ارزش افزوده و افزایش درآمد فعالان بخش کشاورزی وصنایع وخدمات مربوطه
محور های کلی
1. پررنگ تر و برجسته تر شدن نقش بانک در توسعه کشاورزی و روستایی
• ادبیات توسعه در بانک کشاورزی باید ادبیات غالب باشد.
• حضور کارشناسان کشاورزی باید معنی دارتر شود.
• حضور بانک در شهرها نباید مارا از نقش اصلی خود دور کند بلکه باید وسیله ای برای ایفای قوی تر نقش ما در توسعه کشاورزی باشد. 
2. تعامل با مشتریان بانک باید در چارچوب بانکداری اسلامی گسترده تر شود
• مشکل مشتریان بانک باید مشکل خود بانک تلقی شود، لذا برای حل آن تمام توان فکری، کارشناسی  و مالی بانک باید بکار گرفته شود.
• کاهش مطالبات بانک هم باید بیشتر از همین مسیر کاهش داده شود. 
3. سطح رضایت کارکنان بانک باید روز به روز افزایش یابد
• مشتری مداری اول باید از کارکنان بانک شروع شود. کارکنان مشتریان داخلی بانک اند. 
• شیوه مشتری مداری بانک باید از طریق کارکنان به مشتریان بیرونی انتقال و توسط ایشان به اجرا درآید. 
4. بانک باید محل مراجعه سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای دریافت مشاوره های سرمایه گذاری و دستیابی به فرصت های
• پتانسیل های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و صنایع وابسته باید شناسایی شود.
• بانک اطلاعات سرمایه گذاری باید در بانک تشکیل شود. 
5. خود اتکایی بانک به منابع داخلی باید افزایش یابد و رابطه با بانک مرکزی یک رابطه منطقی شود
• فرض امکان برداشت اضافی از بانک مرکزی باید فرضی کاملا غیر منطقی و غیر عملی در ذهن مدیران بانک تلقی شود.
• هرگز بانک مرکزی نباید به عنوان یک گزینه برای تامین مالی تلقی شود. 
6. کشاورزی بودن بانک نباید بانک را در استفاده از فناوری های نوین بانکی و شیوه های بانکداری نوین عقب نگه دارد بلکه برعکس، باید بانک را در این امور پیشتاز تر از بقیه بانک ها قرار دهد تا هزینه تمام شده پول را برای تولید کنندگان بخش کشاورزی کاهش دهد و هزینه مبادله (Transaction Cost) را کم کند. 
7. ایجاد اتحاد استراتژیک با برخی از بانک ها باید مورد توجه قرار گیرد تا از مزایای آن در جهت کاهش قیمت تمام شده پول بهره گرفته شود و فشار بر تولید کنندگان بخش کشاورزی کاهش یابد. 
8. بیمه کشاورزی باید ار حالت صندوق پرداخت خسارت خارج شود و بر مبنای اصول بیمه گری اداره شود.
• باید به سازمانی مفید و ابزاری موثر در اجرایی کردن سیاست های توسعه بخش کشاورزی تبدیل شود.
• باید با برنامه ریزی و پیش بینی های به موقع و مناسب منابع مالی لازم برای جبران خسارات را مشخص نماید تا نیازی به فشار بر منابع مالی بانک نداشته باشد.    



ارسال نظرات

نام
ایمیل
وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.
قالب دلخواه شما