بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و لا حول ولا قوت الا بالله علی العظیم
در ابتدا به همه دوستان و همکاران خود را در این گرد همایی خیر مقدم می گویم وخدمت فرهیخته گرامی نظام بانکی جناب آقای دکتر دیواندری که درخواست ما راپذیرفتند و در این اجلاس مشارکت کردند تا ما را از آخرین دستاوردهای جدید بانکی جهان آشنا کنند ، تشکر می کنم.
سلام بر شهدای اسلام و درود بر رزمندگان جان برکفی که امنیت را برای این مملکت به ارمغان آوردند و آرزوی سلامتی برای مقام معظم رهبری و موفقیت مکرر برای دولت تدبیر و امید دارم .
ما به عنوان سربازان این نظام در خدمت دولت هستیم وبرای رسیدن به اهداف طراحی شده باید همگام ، همزبان و همدل با یک وحدت رویه ، اهداف مورد نظر دولت تدبیر و امید را به اجرا رسانیم.
سخن خود را با جمله ای از امام علی ابن ابی طالب (ع) که مبنای اقتصاد مقاومتی است شروع می کنم:
"بسم الله الرحمن الرحیم، حسن التدبیر یمنی علی المال و سوء التدبیر یفنی کثیر"
یعنی : برنامه ریزی درست اقتصادی مال کم را افزایش می دهد و برنامه ریزی نادرست مال بسیار را نابود می کند .
این سخنی به حق است . سال جاری با توجه به فرمان مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل مطرح شد و پایه این اقتصاد مقاومتی بر مبنای ده راهبرد قراردارد که با همدیگر مرور خواهیم کرد.
اقتصاد مقاومتی و این راهبرد ها نیازمند به یک تغییر در نگرش و روش ما دارد . نمی توانیم به روش دیروز آینده خودرا رقم بزنیم . باید با روش جدید با توجه به شناخت محیط بیرونی و درونی و تقویت پتانسیل ها این راهبرد ها را که راهبرد های مهم مقام معظم رهبری است به اجرا درآوریم . نمی توانیم براساس راهبرد های دیروز اهداف آینده را رقم بزنیم. این راهبرد ها که به طور مختصر الزامات اقتصاد مقاومتی از نگاه رهبر انقلاب اسلام است و در بلند مدت به نظام اقتصادی کشور مربوط خواهد شد را بیان می کنم :
- تکیه بر مردم، اقتصاد مقاومتی شرایط و ارکانی دارد که یکی از بخش های آن تکیه به مردم است . باید فکر کنید برای توانبخشی بخش خصوصی از طریق بانک ها ، قوانین و مقررات لازم است . از هر طریق کاری کنید که بخش خصوصی و مردم فعال شود . ما همیشه بیان کرده ایم که مشتری در بانک ها سرمایه ما است. این راهبرد بالاتر از سرمایه و بلکه مشتری و مردم را به عنوان صاحب بانک تلقی می کند.
- مقاوم بودن اقتصاد ، وظیفه همه ما این است که سعی کنیم کشور را مستحکم ، غیر قابل نفوذ و تاثیر از دشمن ، حفظ و نگهداری کنیم. این یکی از مقتضیات اقتصاد مقاومتی است که ما مطرح کردیم. در اقتصاد مقاومتی یک رکن اساسی و مهم مقاوم بودن اقتصاد است . اقتصاد باید مقاوم باشد تا بتواند در مقابل چیزی که ممکن است در معرض توطئه دشمن قرار بگیرد مقاومت کند.
- اقتصاد دانش بنیان، به نظر من یکی از بخش های مهمی که می تواند اقتصاد مقاومتی را پایدار کند همین شرکت های دانش بنیان است. این یکی از بهترین مظاهر و موثرترین مولفه های اقتصاد مقاومتی است. ما به عنوان بانکی که تخصصی هستیم و به عنوان نمونه در هفته گذشته با دو هزار کارشناس در همین زمینه جلسات داشتیم، باید اقتصاد کشاورزی را بر مبنای اقتصاد صنعتی هدایت کنیم تا پیش برود . باید مشتریان خود را به جهتی هدایت کنیم تا منابعی را که از بازار رقابت جمع آوری می کنیم براساس یک منطق اقتصادی پایه گذاری شود. باید مشتریان را به سمت تولیدی که به صرفه اقتصاد است هدایت کنیم که می تواند در بازار رقابت عرضه شود.
- کاهش وابستگی به نفت، که یکی از موارد آن توسعه کشاورزی صنعتی است و درآمد بیشتر از صادرات تولیدات صنعتی است .
- تبیین دانشگاهی و آکادمیک اقتصاد مقاومتی، که کار دانشگاه ها است. مرکز پژوهشی بانک وظیفه دارد در ارتباط با پژوهشکده بانک مرکزی ، مراکز تحقیقاتی مورد وثوق دولت و دانشگاه های مختلف ، بحث اقتصاد مقاومتی را تبیین کند که با یک وحدت رویه و نگرش واحد به این سمت وارد شویم.
اما الزامات اقتصاد مقاومتی از نگاه رهبر انقلاب در کوتاه مدت:
- حمایت از تولید ملی: یک رکن دیگر اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید ملی ، صنعت و کشاورزی است . صنایع وابسته به کشاورزی، بازار خدمات و محصولات کشاورزی جزو وظایفی است که بانک کشاورزی و بانک های تخصصی مربوطه را ملزم می کند در آن حضور داشته باشند و با منطق اقتصاد مقاومتی هدایت و پشتیبانی کنند.
- مدیریت منابع ارزی: باید منابع ارزی را درست مدیریت کنیم . این یک حرف بسیار مهم است . ما در سال های گذشته منابع ارزی را در جاهایی که میتوانست ایجاد ارزش افزوده کنند تبدیل به محصولات وارداتی کردیم که تولید را به ضعف کشاند و این مدیریت منابع یکی از کارهایی است که نه تنها به بانک ، بلکه به متولیان دستگاه های بخش کشاورزی هم کمک میکند.
مدیریت مصرف: در بخش های مختلفی که جزو وظایف آتی بانک کشاورزی است ، تغییر الگوی کشت، مدیریت در مصرف آب ، پروژه های تکنولوژی هایی که در مصرف انرژی برای تولید مواد غذایی مثل توسعه گلخانه ها ، از راهبرد هایی است که بانک کشاورزی از سال گذشته در دستور کار خود داشته و امسال هم به حول و قوه الهی با تمام قدرت به عنوان اهداف اصلی و استراتژی در برنامه های خود قرار داده است .
استفاده حداکثری از زمان ، منابع و امکانات : همه می دانند که منابع محدود است ، هیچوقت در هیچ زمانی در کشور ما منابع از جمله آب ، زمین و منابع مالی نامحدود نبوده است. بنابراین باید توجه کرده و منابع را به جهتی هدایت کنیم که بیشترین بهره وری را در اقتصاد برای تولید کننده داشته باشد. تحت هیچ جو و فشاری قرار نگیریم که منابعی را در جهتی مصرف کنیم که کمترین راندمان را داشته و از سیاست های راهبردی اقتصاد مقاومتی عدول کنیم. باید برنامه محور باشیم.
اما تا موقعی که در تفکر ما ، روسای شعب، مدیران در این مسیر یک دگرگونی مثبت به وجود نیاید ، با توجه به تغییراتی که در دنیا و محیط بیرون پیش آمده است ، امکان اجرای این راهبرد ها وجود نخواهد داشت . بازار ها اکنون هوشمندتر شده اند. بازاری که الان روبرو شما قرار دارد با بازاری که 5 سال پیش بوده متفاوت است. مشتریانی که در این بازار وجود دارند و مشتریان که در حال حاضر وارد بانک می شوند ، اطلاعات بانکی و اقتصادی دارند. با توجه به این دو ارگان ، یک فضای فوق رقابتی در حوزه بانکداری به وجود آمده و با یک سلطه فرهنگی تصویر گرا در دنیای تجاری مواجه هستیم. بازار و مشتریان هوشمند شده اند و یک فضای فوق رقابتی در این مجموعه اقتصادی به وجود آمده است. بنابراین شناخت وضعیت استثنایی شعب بانک و نقش پویا و پرتکاپوی روسای شعب الزامی است . روسای شعب باید یک نقش پویا و پرتکاپو در این بازار و در بین مشتریان متحول شده داشته باشند . این مانند شناخت از یک گلی است که چنانچه وضعیت آن به درستی تبیین گردد می تواند یک کهکشانی از عطر های رنگارنگ و فکرها را زنده کند و خود انگیختگی را به صورت عملکرد بر رفتار های اقتصادی نشان دهد.
باید روسای شعب ما پویا و به این امور آشنا بوده و محیط را بشناسند تا بتوانند نسبت به مسائل مختلف بیرون ، بازار و اقتصاد، انواع و اقسام واکنش های مناسب در زمان های مختلف را ارائه بدهند. به همین دلیل شعب کانون حساس تحول آفرین در تفکر استراتژیک بانک است که شان و منزلت سازمانی بانک از نظر هوشمندی موقعیتی با آن عجین شده است.
شعبه متحول شود بانک متحول شده است. رییس شعبه متحول شود مدیر عامل بانک متحول شده است. رییس شعبه آشنا به موقعیت های اقتصادی شود ، مجموعه مدیران ارشد بانک متحول خواهند شد . این مسائل جدید و حرکت ها و حساسیت ها دقیقا باید از شعبه که contact point بانک به بازار است باید به ستاد مرکزی بانک منتقل شود.
توانمندی های متمایز و کلیدی در پایداری و ارائه خدمت به مشتریان کسب کار نیازمند رویکردی فعال برای پایبندی به تعهدات و توسعه روش های جدید و پایدار برای ارائه خدمت به مشتریان است.
باید مشتری را بشناسید ، نیاز او را حدس بزنید و به نیاز آینده او توجه کنید. اینکه چه اتفاقی در دنیای آینده می افتد که می تواند بر جامعه موثر باشد و چه نیازی در جامعه ما خود را ظاهر می کند ، برای آن باید آماده باشیم.
چنانکه بانک بتواند توانمندی اشتراک دانش در همه قلمرو های سازمانی خود ایجاد نماید با تمرکز بر پایداری اشتراک دانش می تواند تغییرات بنیادی و اساسی در قالب توسعه پایدار در سطح کلام را فراهم کند . ما نیازمند یک توسعه پایداریم که متکی بر اشتراک دانش همه است که در کنار هم میتواند یک تحول به وجود بیاورد که با توسعه توانمندی های تخصصی و حرفه ای کارکنان شعب ، می تواند مهارت های حرفه ای و استعداد های نهفته کارکنان ، به شایستگی های محوری و کلیدی تبدیل شود.
در این یک سال و نیم یا دو سالی که بحث فراخوان را در بانک بوجود آوردیم ، بر اساس سیستم شایسته سالاری برای انتخاب مدیران مربوطه ، برنامه ها را اجرا کردیم. در واقع نیروهای خبره دارای استعداد نهفته و قابل پرورش در بین استان ها و شعب وجوددارد . دوستان از این افراد غافل نشوید. باید توانمند های تخصصی و حرفه ای کارکنان شعب را زیر ذره بین برد و توسعه داد تا بتوانیم این استعداد های نهفته را ظاهر کنیم و به اتکای این استعداد ها، نظام و سیستم بانکی را به حرکت دربیاوریم. ودر این نتیجه و بااین کار یک مزایای فوق رقابتی منحصر به فردی برای بانک ایجاد می شود . اگر همه استعداد های داخل شعب به وسیله روسای شعب به حرکت دربیاید یک مزیت فوق رقابتی منحصر به فرد برای آن شعبه به وجود می آید .
برای رسیدن به این مزیت فوق رقابتی لازم است استراتژی سازمانی بانک به عنوان یک برنامه جامع به منظور تمایز بین محیط بیرونی و درونی بانک برای حفظ تمایز پایدار استوار شود. باید محور برنامه روسای شعب قرار بگیرد و از آنجا که مدیریت کار در کار گروهی در شعب بانک مسیر لازم را برای توسعه یافتگی فراهم می کند، با اشتراک دانش و شوق به عمل حرفه ای در شعب می تواند در این مسیر گام برداشت و توسعه یافتگی را در شعب رقم زد.
بنابراین مدیریت این team work ها در شعب با توجه به اشتراک دانش و شوق حرفه ای می تواند برای ما توسعه یافتگی را به وجود آورد تا بتوانیم آن راهبرد های مورد نیاز اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم.
به هر حال در این راستا، تعامل دانش حرفه ای و آکادمیک در توسعه پایدار و جایگاه و تجربه سازمانی در ارتباط مشارکتی بسار حائز اهمیت است. جایگاه کار بخش پژوهش و آموزش بانک باید مشخص شود. ما باید بتوانیم دانش حرفه ای و آکادمیک را در بین کل شعب جاری کنیم و ارتباط مشارکتی بین صف و ستاد را به وجود بیاوریم تا بتوانیم اشتراک دانش برای توسعه یافتگی را رقم بزنیم .زیرا اشتراک دانش ، شوق و عمل حرفه ای مانند دو قطره آب است که وقتی به همدیگر نزدیک می شوند تشکیل قطره ای بزرگتر را می دهند اما اگر با همدیگر مانند سنگ سخت باشیم امکان تفاهم و تعامل با دیگران مشکل تر و امکان بزرگتر شدن کمتر خواهد شد . صحبت من با دوستان ستاد است که با صف بانک ، Contact point با مشتریان هستند که باید ارتباط دو قطره آب را داشته تا بتوانیم همدیگر را بزرگ کنیم و به پرواز دربیاوریم.
زیرا یکی از مفاهیمی که در سازمان های معاصر استفاده میشود اتصال همگانی enter conectivity است به معنی اینکه تمام ابعاد زندگی اجتماعی - حرفه ای فردی کارکنان در شبکه بسیار پیچیده ای به هم متصل است و این اتصال پیامد های بسیار مثبتی برای یاد گیری و دسترسی را دارد .
اما روسای شعب به عنوان کنشگران فعال و هوشمند سازمان نقش چندگانه ای را دارند:
1- ایفای نقش خود به عنوان رییس شعبه
2- ایفای نقش نسبت به کارکنان
3- ایفای نقش نسبت به مشتریان و ایجاد نگرش مثبت در مشتری
اما مختصری از نقش روسای شعب را توضیح می دهم:
ایفای نقش خود به عنوان رییس شعبه:
اولین وظیفه وی ، رشد و پرورش ذهنیت و اندیشه خود در قالب مدیریت برخود.
یک سخنی را بیان کنم:" من عرف نفس فقد عرف رب " یعنی باید خود و استعداد های خود را بشناسد . استعداد های خود را توسعه بدهد و به عنوان یک قدرت مرجع حرفه ای و تخصصی به طور مستمر درگیر رشد و پرورش خود در قالب مدیریت برخود باشد و با استفاده مطلوب بر این مدیریت برخود . موجب افزایش توان آینده نگری ، مدیریت و پیش بینی تحولات آینده و فرصت های ایجاد شده در محیط کار باشد.
رییس شعبه نمی تواند بدون پرورش ذهنی ، فکری ، اطلاعاتی و حرفه ای خود آینده و بازار را تحلیل کند . این رییس شعبه است که می تواند با این مدیریت و پرورش خود آینده را تحلیل کند. رشد و پرورش ذهنیت عملی محیطی یا مدیریت محیط شعبه روسای شعبه به منظور سازگاری با شرایط محیطی و بهره مندی از فرصت های سازمانی لازم است در قالب قدرت مدیریت ، قدرت موقعیت و قلمرو اکتشاف در محیط خود ایجاد کند با توسعه قلمرو و تنوع قابلیت های محوری به فرصت سازی از طریق خلق بازار های جدید و بازتعریف موقعیت ها و اصول رقابتی در بازار بپردازد.
خلق فرصت و بازارجدید یکی از وظایف روسای شعب است . در اینجا من نظری به بخش آموزش و ستاد دارم که باید به روسای شعبه کمک کنند. این میسر نمی شود مگر اینکه مانند دو قطره آب ، صف و ستاد درکنار هم باشند که با ارتباط مستمر اطلاعات و آموزش های حرفه ای و تخصصی بتوانیم ایجاد و خلق فرصت جدید کنیم.
رشد و پرورش ذهنیت تحلیلی سازمان یا مدیریت سازمان شعبه: روسای شعبه در راستای توانمندی تحلیل و سازگاری در شرایط فوق رقابتی و بهره مندی از فرصت های سازمانی به منظور شناخت نقاط قوت و ضعف سیستم ها و روش های موجود و جدید. همچنین شناخت اولویت های استراتژیک بانک لازم است ارتفاع پرواز خود را براساس گسترش مسئولیت ها و چشم انداز هایی که بر عهده دارند تنظیم و تعدیل کنند.
باید بتوانید قدرت پرواز خود را در محیط اقتصادی مدیریت کنید. چه قدرت و ارتفاعی نیاز دارید؟ آیا چون شعبه روستایی هستید یا شعبه اعتباری هستید باید زیانده باشید؟ آیا چون شعبه ای در فلان نقطه شهر هستید با توجه به همه امکانات جدید بانکداری الکترونیک منتظر باشید مشتری به سراغ شما بیاید و بازار و خدمات جدید بانکی را نمی توانید طراحی کنید .
رشد و پرورش ذهنیت تغییر: روسای شعبه در راستای تغییر و باز آرایی اولویت ها به منظور شناخت مستمر الگو های اجرایی و عملیاتی در شعب لازم است چشم تیزبینی برای دیدن این الگو ها و مدل های اجرایی اثرگذار داشته باشند و شعبه را به عنوان سبد قابلیت ها در نظر گرفته تا بتوانند بر نیازهای متغیر مشتریان تمرکز کنند.
برای شما یک سبد خدمات طراحی شده است و زمانی متوجه می شوید مشتری به خدمات جدیدی نیاز دارد . باید سریع خود را تطبیق دهید. ما خدمات زیادی طراحی کرده ایم. روسای شعبه ما باید بر کلیه این خدمات مسلط باشند و بتوانند برای مشتری توضیح دهند و مشتریانی که روبرو آنها نشسته را میخکوب کنند و به عنوان یک سرمایه از او استفاده کنند و باید بر تمام خدمات کل بانک مسلط باشند . درست نیست بیان کنندکه من شعبه اعتباری هستم، من شعبه شهری هستم ، من ضمانت نامه بلد نیستم، من کار بین الملل نمی دانم . روسای شعب ما باید برتمام این خدماتی که در کل بانک طراحی شده است مسلط و آشنا باشند . به مشتری توضیح دهند و او را هدایت کنند تا بتوانند در ارتقای وضع و توانمندی های بانک موثر باشند.
رشد و پرورش ذهنیت ارتباطی مدیریت، مدیریت ارتباطات شعبه است: باید یک مدیر پویا باشد. مدیر نشسته در این زمان ، اولویت ها و برآوردهای اقتصاد مقاومتی را نمی تواند اجرا کند.
مدیر شعبه داینامیک است، مدیری است که یک زمان باید در قابلیت های شعبه تیزبینی کرده و بتواند هدایت کند و از طرفی دیگر باید بتواند بازاریابی کرده و به سراغ مشتریان برود و رشد و پرورش دور اندیشی داشته باشد . روسای شعب در راستای کشف روندهای آتی ، عملیاتی در شعب لازم است توان شناختی خود را برای توجه به پیامدهای کار با تصمیمات و سبک های کاری و رفتاری در آینده تقویت کند و آینده نگر باشد.
اما ایفای نقش روسای شعب نسبت به کارکنان:
اولین شغل آنها شعله ور کردن انگیزه ها است. شما باید کارکنان خود را از نظر برانگیختن درونی کارکنان و ایجاد امنیت روانی و فکری با انگیزه کنید. باید دغدغه های مشتری را برای کارکنان جا بیاندازید . باید دقت کنید زمانی که مشتری وارد بانک می شود با دیدن وی باید نیاز او را تشخیص دهید.
برانگیختن کارکنان از نظر عوامل بیرونی نظیر ایجاد امنیت شغلی یا افزایش حقوق و مزایا و برانگیختن کارکنان از نظر رفتار های سازمانی و شگردهای امکانات مدیریتی است.
پرورش دهنده کارکنان: نقش روسای شعب در راستای توانمند سازی کارکنان: باید به امکان پروراندن و رشد کارکنان از نظر تربیت تخصصی و سازمانی بپردازد تا یادگیری های فردی آنها در یک فرایند بازسازی و تغییر مداوم به یادگیری مداوم تبدیل شود. کارتیمی و کلاس های تیمی که در شعبه برقرار شده به این روند کمک می کند.
تمرکز بر شعبه به عنوان هسته مرکزی کسب و کار: کار را خارج از شعبه نبریم. در شعبه شما می توانید به عنوان یک مرکز پرتاب مشتری را به اوج ببرید و در خارج از شعبه این امکان برای شما فراهم نیست.
ایفای نقش روسای شعب نسبت به مشتریان یا نگرش مستقیم: اولین کار ویترین سازی و به نمایش گذاشتن محصولات بانک است. بانک محصولات زیادی به عنوان یک سوپر مارکت طراحی کرده است. رئیس شعبه باید به درستی بتواند مزایای رقابتی محصولات بانک را در ذهن مشتری جا بیاندازد. ذائقه سازی برای مشتریان با ارائه فرهنگ سازمانی از طریق باز اندیشی و بازسازی 4 عامل مهم برای مشتریان به ترتیب زیر محقق می شود:
1- ارزش افزوده مشتری
شما باید برای مشتری توضیح دهید که خدمات ما چه ارزش افزوده ای برای شما دارد .
2- کاهش هزینه مشتری
خدمات ما چه مزایایی به لحاظ کاهش هزینه و افزایش درآمد برای مشتری دارد .
3- سهولت معاملات بانکی
بتوانید به صورت سریع ، یکی از مواردی که من همیشه خدمت دوستان عرض کرده ام ، کار مشتری باید به سرعت هرچه تمامتر انجام شود. به خصوص یکی از مشکلاتی که در بانک کشاورزی داریم ، بخش ارتباط با مشتریان اعتباری است . این جزو مشکلات ما است که به بخش اعتباری تکلیف کرده ایم فرآیندی طراحی شود که از زمانی که مشتری وارد می شود بداند تا چه زمانی می تواند جواب خود را بگیرد .
یک مشتری به خاطر کمبود های پرونده اش هر روز به بانک مراجعه نکند. ما باید در زمان رجوع مشتری به وی توضیح دهیم که چه مدارکی می خواهد و یکجا دریافت کرده و ظرف فرایند کوتاه مدت با حفظ مقررات بانک مرکزی و با توجه به موضوعاتی که برای قانون مهم است بتوانیم به سرعت کار را در سیستم انجام دهیم.
4- برقراری هم سویی منافع شعبه و مشتریان
در بانک باید بازی برد برد باشد که منافع مشتری و بانک تامین شود.هیچ وقت برای ما در بانک کشاورزی بازنده و برنده در هیچ یک از طرفین مطلوب نیست بلکه منفور است. بازی برد برد با مشتری جزو اصول اساسی ما است و این به عنوان یکی از اصول استراتژیک بانک کشاورزی است.
ما در سال گذشته برنامه ای داشتیم . ما چه برنامه ای را اجرا کردید و ما چه انتظاری داشتیم؟
برای برنامه اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم ، دولت بانک کشاورزی را به عنوان تنها بانک تامین کننده منابع بخش کشاورزی شناخته است. دولت برای خود پنج هزار و چهارصد و چهل ملیارد تومان منابع تنظیم کرده و بانک کشاورزی مبلغ سی هزار و پانصد میلیارد تومان تنظیم نموده است.
برنامه ریزی شده است که چه میزان از صندوق اوراق مشارکت خاص و عام ،بازار سرمایه ، finance ، منابع سپرده مردمی باشد. قبلا گفته شد روال قبلی جوابگوی این برنامه نیست و باید تغییر کنیم. باید رویکرد را عوض کنیم .
لوازم آن الان و کم کم در اختیار ما قرار خواهند داد. خوشبختانه تنها بانکی بودیم که در سال گذشته افزایش سرمایه نقدی داشتیم. در بودجه 95 تنها بانکی بودیم که افزایش سرمایه برای ما مصوب شد. و اگر شورای نگهبان تایید کند، در 3 ماه آینده ، بخش مالی آن را به ثبت میرساند. دولت تا جایی که امکان دارد سعی کرده و ما نیز باید در خود تغییراتی ایجاد کنیم.
دست کردن در جیب بانک مرکزی برای بانک کشاورزی با 1906 شعبه ، با سیاست ها و راهبرد هایی که ما اعتقاد داریم منافات دارد.
وزیر محترم اقتصاد و دارایی برنامه راهبردی مطرح کرده است که ما بر مبنای آن اولویت ها باید بانک را پیش ببریم . یکی از راهبرد های آن این است که ریسک اعتباری ما باید زیر 5 باشد. بنابراین راهبرد ما در پایین آوردن ریسک اعتباری 5 است . البته سال گذشته تصمیماتی گرفته شد . زیر ساخت هایی را طراحی کردیم که امسال می تواند شما را پرواز دهد.
از تمام امکاناتی که ما پارسال تصویب کردیم سعی کنید خوب مطالعه کرده و به کار بگیرید. فروش خدمات و کارمزدهایی که بانک مرکزی به ما قول داده است که انشالله در شورای پول و اعتبار تصویب کند ، از این امکانات شما می توانید به راحتی استفاده کنید و این اعدادی که کف انتظارات ما از شما است محقق شود .
شما 1900 شعبه هستید خوشبختانه بالای 85درصد از روسای شعبه ما تحصیلات عالی دارند و متوسط سن خدمت شما بالای 18 سال است. این میتواند یک مرحله ای باشد که برای شما رشد خوبی داشته باشد.
چون وقت بنده تمام شده است بقیه صحبت ها را برای موقعیت دیگری میگذارم. امیدوار هستیم که شعب ما شعب متحول با نگرش جدید براساس راهبردهای اقتصاد مقاومتی باشد . تمام تلاش براین باشد با افزایش دانش حرفه ای و بالابردن عملکرد گروهی و شناخت بازار و با مشتری مداری بانکی باشیم که در بازار رقابتی بین بانک ها بتوانیم مورد احترام قرار بگیریم.
دوستان ما بانک تخصصی هستیم ولی افتخار داریم که بانکی هستیم با حرفه بانکداری برای توسعه بخش کشاورزی و تولید خدمات و پشتیبانی مالی می دهیم . بنابراین صرف تخصصی بودن ما مانع نشود که به عنوان یک بانکدار حرفه ای در بازار ، سهم رقابت خود را کاهش دهیم . ما بانکی هستیم که در رابطه با بانکداری الکترونیک جلوتر از همه بانک ها هستیم . سامانه هایی داریم که این سامانه ها تعداد و کیفیت آنها مورد تایید سازمان های نظارتی ، بانک مرکزی ، وزارت اقتصاد دارایی است .