متن سخنان جناب آقای دکتر شهیدزاده رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل محترم بانکدر نشست خبری به مناسبت هفته دولت

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین و لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم

بر شهدای اسلام و انقلاب اسلامی ، امام بزرگوار بنیانگذار جمهوری اسلامی و به رهبر معظم انقلاب ، سلام و درود می فرستم و برای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی آرزوی سلامتی و طول عمر دارم .

در تقویم جمهوری اسلامی ، شهریور ، ماه پرخاطره ای است . در اوایل شهریورماه ، هفته گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت، شهیدان رجائی و باهنر از یاران صدیق و باوفای رهبر فقید انقلاب و رهبر معظم انقلاب اسلامی و هفته پاسداشت خدمات دولت جمهوری اسلامی به مردم عزیز است. هفته گرامیداشت تصویب قانون بانکداری بدون ربا ، که جمهوری اسلامی تنها کشوری است که تمام مبادلات تجاری بانکی خود را بر شرع مقدس تطبیق کرده است همچنین در این ماه هفته پاسداشت دفاع مقدس از سرزمین و نظام مقدس جمهوری اسلامی است که یاد و خاطره شهدا ، جانبازان ، آزادگان و ایثارگران را گرامی می داریم و جا دارد که از مجموعه این همه ایثارگری ها تشکر و قدردانی کنیم . آنان نعمت بزرگ امنیت را در منطقه به ارمغان آوردند و به ما هدیه دادند و ما باید امانت دار آن باشیم . از خداوند متعال می خواهیم که قدردان این نعمت بزرگ باشیم و خطایی از ما سرنزند که شرمنده شهدا باشیم .

امروز را خدمت همه خبرنگاران رسانه های ملی ، مجازی ، مکتوب خیرمقدم می گویم و از اینکه تمامی تلاش شما در این ایام ، رساندن خدمات دولت  جمهوری اسلامی به گوش مردم و زنده کردن امید مردم به آینده است  و از طرفی اجرای نظر مقام معظم رهبری  مبنی بر امیدوار کردن مردم به جمهوری اسلامی به دست شما است را تبریک می گویم و  از حضور شما در این مکان که برای رساندن بخشی از خدمات دولت جمهوری اسلامی به گوش مردم است ، تشکر می کنم .

امسال سالی است که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری سال اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل نامگذاری شده و مردم باید بدانند که ما به عنوان خدمتگذاران ، چگونه این فرمایش را به اجرا درآوردیم . در ابتدای سال مقام معظم رهبری برای اقتصاد مقاومتی ده راهبرد را از جمله  حمایت از تولید ملی، مدیریت منابع ارزی ، مدیریت مصرف ، استفاده حداکثری از زمان ، منابع و امکانات و حرکت براساس برنامه ارائه فرمودند. برنامه ها و راهبردهای کوتاه مدت مقام معظم رهبری ، این پنج راهبرد بود و راهبردهای بلند مدت آن ، تکیه بر مردم ، مقاوم بودن اقتصاد ، اقتصاد دانش بنیان، کاهش وابستگی به نفت ، تبیین دانشگاهی و آکادمیک اقتصاد مقاومتی در راستای این راهبردها است.

  بخش کشاورزی با توجه به آمارهایی که مراجع ذی ربط ارائه داده اند بالاترین رشد را در اقتصاد مملکت داشته و با توجه به افزایش های چشمگیر در محصولات استراتژیک مانند گندم ، جو وذرت ، توانسته در اکثر اقلام به خودکفایی و نزدیک به خودکفایی برسد و دولت حمایت های بی دریغی از این تولید ملی که امنیت غذایی مردم را تضمین می کند داشته است .

در ارتباط با مدیریت ارزی ، بخش بین الملل بانک ، پس از برجام اقدامات بسیار گسترده ای را انجام داد به طوری که   قبل از برجام با واسطه با چهار کارگزاری در کشورهای ترکیه و هند و چین ارتباط داشتیم و درحال حاضر با بیش از 70 کارگزاری و بانک های خارجی مرتبط هستیم. منابع مورد نیاز تولیدکنندگان برای نهاده های کشاورزی باید  از خارج وارد شود و با کمک امکانات بین الملل و سوئیفت بانک  به سرعت انجام می شود .

در ارتباط با مدیریت مصرف ، با توجه به توسعه ای که در رابطه با کشت های  متراکم ، پرورش ماهی در قفس و استفاده از زنجیره تامین و از صنعت و تکنولوژی جدید و پشتیبانی های مالی که داشتیم ، در تلاش بودیم که این نظر مقام معظم رهبری به اجرا درآید . تمام این فعالیت ها و پشتیبانی مالی، با منابع مردم و اطمینان مردمی به بانک کشاورزی انجام شد و با رقابتی که در بازار بانکی هست ، خوشبختانه بانک از لحاظ رشد منابع توانسته بیشترین منابع را جمع آوری کند و از پروژه هایی که مورد نظر مقام معظم رهبری و دولت محترم هست پشتیبانی کند . بخش کشاورزی بخشی است که بیش از 98 درصد به مردم تکیه دارد و با امکانات و پشتیبانی مردم رو به جلو حرکت می کند. همان طور که رشد اقتصادی بالای 5 درصد برای بخش کشاورزی اعلام شد نشان می دهد بالاترین رشد اقتصادی در این بخش بوده است . ذخیره استراتژیک ما در ابتدای دولت آقای روحانی کمتر از یک هفته بود ولی اکنون بیشتر از 10 ماه ذخیره استراتژیک داریم . این مقاوم بودن ما را در بخش کشاورزی نشان می دهد . پروژه های ما در رابطه با کشت های  متراکم و پرورش ماهی در قفس همه متکی بر دانش ها و تکنولوژی جدیدی است که در اروپای غربی اجرا می شود و خوشبختانه این کار را در ایران شروع و بومی کرده ایم  . این تکنولوژی ها با استفاده از آموزش های کارشناسان خارجی توسط مشتریان ما در آب های خلیج فارس و دریای خزر و در قسمت های کشت متراکم انجام می شود.

بر اساس آمار اعلام شده توسط دولت در این هفته ، تراز صادرات نسبت به واردات پیشی گرفته است و دولت با پشتیبانی از تولید ملی توانسته  افتخاری برای خود را ایجاد کند تا بتواند نظر مقام معظم رهبری را به اجرا درآورد.  به هرحال در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ، با تامین بخش کشاورزی که ایجاد امنیت غذایی است ، تمام تلاش خود را برای بهره مندی از قابلیت های ملی و ارتقا و بهبود شاخص های اقتصادی را به کاربستیم.

توسعه کشت گلخانه ها با هدف ارتقای راندمان پولی ، صرفه جویی در مصرف نهاده ها و منابع طبیعی ، و تولید محصولات مختلف ، برای تامین نیاز داخلی و صادرات محصول کشاورزی ، هدف کمی ما است . برای سال جاری حدود 800 هکتار ، هدف گذاری و حدود 300 هکتار در حال حاضر اجرایی شده است. و مابقی در دست بررسی است که به لطف خداوند متعال و پشتیبانی هایی که مردم و دولت از بانک کشاورزی خواهند کرد، سعی می کنیم در پایان سال این اهداف را محقق نماییم .

هدف پروژه افزایش تولید آبزیان پرورشی از طریق تولید و پرورش ماهی در قفس به میزان 20 هزار تن در امسال است . تاکنون 10 هزار تن اجراشده  و پرونده 10 هزار تن دیگر دردست بررسی است که امیدواریم تا آذرماه اجرایی شده و این سیاست دولت را پشتیبانی کنیم .

افزایش ضریب مکانیزاسیون از طریق تامین مالی ، خرید ماشین آلاتی  نظیر تراکتور ، کمباین و ادوات کشاورزی و در عین حال افزایش بهره وری در حوزه پرورش دام و طیور و پرورش آبزیان از طریق مدرنیزه کردن و به کار گیری تکنولوژی جدید تولید این محصولات در دست کار است . سال گذشته حدود  800 میلیارد تومان تخصیص داده  و امسال سقفی برای مکانیزاسیون تعیین نکردیم چون اعتقاد داریم هرچه در مکانیزاسیون سرمایه گذاری کنیم ، به نظر مقام معظم رهبری مبنی بر کاهش مصرف انرژی نزدیکتر خواهیم شد . بنابراین هرقدر مشتری راغب بوده و پروژه وجود داشته باشد ، در ارتباط با بخش مکانیزاسیون براساس نظر وزیر کشاورزی و سیاست های ابلاغی ، سقف را آزاد گذاشته  تا بتوانیم در این پروژه پیشرفت داشته باشیم .

یکی دیگر از کارهای بانک کشاورزی با کمک شورای پول و اعتبار و اعضای مجمع بانک ، کاهش نرخ تسهیلات سرمایه گذاری از 18 به 15 درصد می باشد. در این پروژه های توسعه ای که مورد توجه دولت محترم است ، علیرغم اینکه نرخ تمام شده ما بالاتر از این مقدار است ولی بانک کشاورزی این موضوع را پذیرفته و دولت هم پشتیبانی کرده که نرخ را سه درصد زیر نرخ مصوب شورای پول و اعتبار برای کسانی که می توانند و می خواهند در ارتباط با پروژه های زیرساختی بخش کشاورزی سرمایه گذاری کنند ، کاهش داده شود .

در رابطه با اقتصاد مقاومتی و طرح هایی که مورد نظر مقام معظم رهبری هست ، بانک کشاورزی برای بنگاه های کوچک  و متوسط ، جزو بانک های پیشرو می باشد و براساس گزارش وزارت صنایع که مسئول کارگروه تسهیل اقتصاد مقاومتی است ، بانک ما رتبه اول را بین بانک های مختلف دارا است . سهمیه ما مبلغ 5000 میلیارد ریال برای  این پروژه بوده و تاکنون 75 درصد آن را پرداخت کرده ایم و قرار بوده تا پایان شهریور ماه که پروژه به اتمام می رسد قول داده ایم تمامی تعهدات خود را که کمک به پروژه های بنگاه های کوچک و متوسط در بخش کشاورزی و صنایع وابسته است را تا 15 شهریور یعنی دو هفته زودتر به انجام برسانیم  و اگر دستور دادند مجددا خود را آماده برای برنامه بعدی خواهیم کرد . به هرحال با این برنامه ها و پروژه های در دست اجرا ، افق هایی را که در پیش رو داریم ، افزایش سهم ارزش افزوده ناشی از فعالیت های اقتصاد کشاورزی در اقتصاد ملی از طریق سرمایه گذاری در فرآوری محصولات کشاورزی ، با رویکرد تامین مالی زنجیره ارزش کشاورزی است . به جای اینکه پراکنده کار شود ، یک مجموعه از زنجیره را در نظر گرفته و تامین می کنیم تا تولید نهایی به بازار برسد و کشاورزان بتوانند با بازاریابی خوب به مقاصد اقتصادی خود دست یابند .

حمایت از طرح های دانش بنیان ، ارتقا و بهره وری نهاده های بخش کشاورزی به ویژه آب از طریق تامین مالی سیستم های نوین آبیاری :  امسال ، خوشبختانه مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد دولت ، مبلغ 500 میلیون دلار ارز از محل صندوق توسعه ملی را در اختیار بانک کشاورزی قرار داده که بخشی به صورت مجانی و بخش دیگر با بهره کم ، در اختیار متقاضیانی که آماده استفاده از سامانه های نوین کشاورزی هستند ، که نتیجه آن صرفه جویی 70 یا 80 درصدی در مصرف آب است ، قرار خواهیم داد. تغییر الگوی کشت از طریق تامین مالی کشت های متراکم ، از اهداف بانک است .

اختصاص عاملیت پرداخت کل تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی به بانک کشاورزی ، با ملاحظه ضرورت تامین مالی بخش کشاورزی  :  در سال های گذشته ، بالاترین رقم جذب منابع صندوق توسعه ملی را داشته ایم و اکنون تقاضا نمودیم کلیه منابعی که مجلس محترم از محل صندوق توسعه ملی برای بخش کشاورزی تخصیص داده اند ، با توجه به اینکه بخش کوچکی از این منابع ، در سال های قبل در اختیار بانک های غیر تخصصی قرار می گرفت ، همه این منابع را دراختیار بانک کشاورزی قرار دهند زیرا هم از نظر کارشناس ، ادبیات و فن و تکنولوژی ، بالاتر از بانک های دیگر است و می توانیم با بهره وری بیشتر از این منابع ، پروژه های مهم زیربنایی و استراتژیک بخش کشاورزی را پشتیبانی کنیم .

یکی از کارهای بسیار مهم دولت محترم در سال گذشته که برای بودجه سال 95 پیش بینی کرد ، افزایش سرمایه بانک کشاورزی بود.  سال گذشته 100 درصد منابعی به میزان 5000 میلیارد ریال از بودجه سال 94 به بانک کشاورزی اختصاص پیدا کرد که نشانه تمایل دولت برای اجرای نظر مقام معظم رهبری ، یعنی توسعه بخش کشاورزی است  و در بودجه سال 95 مبلغ 50 هزار میلیارد ریال از محل کارمزدهای بانک مرکزی برای افزایش سرمایه بانک های کشاورزی ، سپه و ملی پیش بینی شده که بیش از سی هزار میلیارد ریال آن به بانک کشاورزی برای افزایش سرمایه در نظر گرفته شده است . همه اینها توجه دولت را به بخش کشاورزی و بازوی مالی دولت یعنی بانک کشاورزی نشان می دهد . ما امیدواریم پیشنهادهایی را که در برنامه ششم برای افزایش مداوم سرمایه بانک کشاورزی داریم مد نظر قرار گرفته و خوشبختانه پیشنهاد بانک در کمیسیون کشاورزی تصویب و اکنون به کمیسیون تلفیق داده شده که هر ساله مطابق با نیاز بانک و براساس راهبردهای بین المللی ، بانک کشاورزی افزایش سرمایه داشته باشد . اگر این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس تصویب شود ، بانک کشاورزی در برنامه ششم از دغدغه ای که همیشه ازکاهش کفایت سرمایه داشته رهایی پیدا می کند . ما مطمئن هستیم که با توجه به ارتباطاتی که با کمیسیونهای مختلف و نماینده های مردم در مجلس داریم ، همه تمایل دارند قدم ها موثری برای کشاورزی بردارند . امیدواریم این قدم های موثر در بخش سرمایه ای به تحقق برسد .

در سال 94 به ویژه بعد از برجام ، کارهای بین الملل بانک بسرعت انجام شد . بیش از 70 کارگزار در بین بانک های خارجی ، اروپایی ،کره ای ، چین ، ترکیه و آفریقایی با ما کار می کنند و اکنون در بین بانک های دولتی و خصوصی ، بیشترین کارگزار را داریم . این نشانده پشتیبانی ها و عملکرد صحیحی است که در طول سالیان گذشته داشتیم بطوریکه کارگزارانی که قبلا باما قطع رابطه داشتند ، مجدد با آنها قرارداد بستیم . اینک توانستیم در سال 94 حدود 4 میلیارد دلار LC باز کنیم و 70 درصد از این مبلغ مربوط به LC های نهاده های بخش کشاورزی و صنایع وابسته می باشد . کارهای امسال هم حدود مبلغ 5 میلیارد دلار است و با رویکرد جدید بانکهای خارجی در مذاکرات آنها و با توجه به نیازهای کشور ، فکر می کنم بتوانیم حتی بیش از 5 میلیارد انجام دهیم .

در رابطه با خرید گندم اتفاقات خوبی در مملکت به وقوع پیوست . با توجه به آمار سال 92 به میزان 4.8 میلیون تن گندم به مبلغ 4 هزار میلیارد ریال  ، در سال 93 به میزان 8 میلیون تن گندم به مبلغ 9300 میلیارد تومان  و در سال 94  تا امروز حدود 11.1 ملیون تن به مبلغ  14000 میلیارد تومان گندم خریداری کردیم . این کار با پشتیبانی دولت و بخشهای مالی در امسال انجام و به قول وزیرمحترم جهاد کشاورزی به خودکفایی در خرید گندم رسیده ایم  و حتی 14 الی 15 هزار تن بیش از نیاز کشور گندم خریداری شده است . امسال هم بنابر قول دولت به مردم مبنی بر خرید گندم تا پایان شهریور ماه ، حدود 6 هزار میلیارد تومان توسط دولت پرداخت شده است  و تدارک شده که از محل فروش اوراق سلف موازی در بازار سرمایه ، در حدود 2950 میلیارد تومان تهیه شود  و مجوز آن توسط سازمان مدیریت برنامه ریزی صادر شده و مقدمات کار توسط دولت انجام می شود و پس از جمع آوری آن و مابقی از محل فروش گندم ، پول آن به کشاورزان داده می شود.

به هرحال امسال با عنایت خداوند بزرگ و توکل و کار مردم متدین ما با اتکال به خداوند، کار بسیار بزرگی خارج از تصور انجام شد . کشت و کار مردم و مدیریت خوب باعث تولید خوب شد و دولت هم تلاش کرد که این لطف خدا و جدیت مردم بر زمین نماند . بیش از سال های گذشته بانک به کشاورزان پول پرداخته ولی حجم زیاد است و ما در تدارک هستیم تا به مردم و کشاورزان تا چند ماه دیگر پرداخت کنیم . پیش بینی دولت و ما روی عدد 9 میلیون تن بود ولی 2 میلیون تن بیشتر از پیش بینی ما تولید شد . این لطف و نعمت خدا بود. و من در جریان هستم که دولت واقعا در تلاش است ، وزرای جهاد کشاورزی ، آقای دکتر نوبخت ، آقای دکتر طیب نیا ، آقای دکتر سیف که چهارنفر تیم اقتصادی دولت هستند ، بدنبال راهکار بوده و تاکنون 6 هزار میلیارد تومان آماده نموده و اگر سه هزار میلیارد تومان از محل فروش اوراق بدست آید ، مابقی منابع از محل فروش گندم تامین خواهد شد  و در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت .

 امیدوارم که شما خبرنگاران ، بعنوان رابط دولت و مردم ، اطلاعات شفاف را در اختیار مردم بگذارید . از اینکه به سخنان اینجانب گوش دادید تشکر می کنم .

برمحمد و آل محمد صلوات

ارسال نظرات

نام
ایمیل
وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.
قالب دلخواه شما